Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Η Ένωση Πολιτών πλ. Καλλιγά

Η Ένωση πολιτών πλατείας Π. Καλλιγά, που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010, είναι μία πρωτοβουλία κατοίκων με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην περιοχή του 6ου διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων.

Στόχος μας είναι :

Τα Πατήσια να γίνουν μια ασφαλής, καθαρή, ζωντανή γειτονιά.

Όλοι βιώνουμε καθημερινά μια απαράδεκτη κατάσταση, στην οποία οδηγηθήκαμε εξαιτίας εγκληματικών λαθών και παραλείψεων της Πολιτείας και του Δήμου, που επέτρεψαν να δημιουργηθούν στα Πατήσια εκτεταμένες ζώνες ανομίας (εμπορία ναρκωτικών, πορνεία, παραεμπόριο, καθημερινές ληστείες στους δρόμους και στα σπίτια μας, ανεξέλεγκτη εγκατάσταση λαθρομεταναστών, παράνομη λειτουργία καταστημάτων κ.λπ.).

Ταυτόχρονα όμως, η δική μας αμέλεια και αδιαφορία για ό,τι συμβαίνει γύρω μας, στη γειτονιά μας, στα σχολεία μας, στα σπίτια μας, στις πλατείες και τους ελεύθερους χώρους, συνετέλεσαν στην εγκατάλειψη της περιοχής από τους υπεύθυνους φορείς, με αποτέλεσμα την απωθητική εικόνα που εμφανίζουν σήμερα τα Πατήσια.

Επειδή γνωρίζουμε ότι πολλοί αξιόλογοι, υπεύθυνοι, συνειδητοί πολίτες είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν, ο καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις του, ώστε να γίνει η γειτονιά μας όπως τη θέλουμε, όπως την ονειρευόμαστε για μας και τα παιδιά μας, καλούμε όσους αγαπούν και νοιάζονται για την πόλη μας να αγωνιστούμε ενωμένοι για ένα καλύτερο αύριο.

Ήδη έχουν δημιουργηθεί 3 επιτροπές για θέματα αρμοδιότητας του Δήμου Αθηναίων, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ελάτε μαζί μας, φέρτε τους φίλους και γείτονές σας, για να διεκδικήσουμε ό,τι χάσαμε, να δημιουργήσουμε όσα ονειρευόμαστε.

Πείτε μας πώς μπορείτε να βοηθήσετε στα παρακάτω θέματα (και όχι μόνο):

-Καταγραφή των προβλημάτων της περιοχής
-Προτάσεις για την επίλυσή τους
-Νομική και τεχνική υποστήριξη
-Ανάπτυξη μορφών και τρόπων ενημέρωσης και επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου